logo

スポンサーサイト

2008.06.15 Sunday

一定期間更新がないため広告を表示しています

| - | -

Ayaq

2007.12.13 Thursday

La ni setiap kali balik tadika ada saja benda baru yang Adik akan tanya dan bagitau.
Semalam dia tanya.
"Mama kenapa kat youchien air..panggil ayaq?"

Adik dah mula rasa pelik bila dengar orang kat sini panggil air tu ayaq. Pastu dia masih lagi sebut tadika tu youchien..
Kat tadika sekarang, dia dah mula berkawan. Dah main tukar-tukar minum air dengan kawan dia.. Dia kata kawan dia suka minum air dia sebab dia bawa air kosong. Kawan dia pulak bawa orange jus. Tapi mama rasa kawan dia tu suka minum air dia sebab rasa sejuk. Mama letak ketulan ais dalam suito Adik. Ketulan ais dalam suito tu tak cair sehinggalah Adik balik dari tadika. So air kat dalam suito tu sentiasa sejuk.

Papa gi kerja pun bawa suito. Ketulan ais yg dalam suito papa pun tak cair sehingga papa balik kerja.. kekadang sampai ke malam masih ada lagi ketulan ais kat dalam suito tu. Memang berbaloi betul beli suito jenis tu. Tambah-tambah kat Malaysia ni cuacanya panas. Selalu nak minum air yg sejuk.

スポンサーサイト

2008.06.15 Sunday

| - | -

Komen

welcome back to malaysia... nie balik terus ke atau cuti?.. seronok budak2 tu dapat balik ek..

|angel_baik | 2007/12/18 9:35 AM |

yup... balik terus dah ni

|fendi family | 2007/12/19 8:04 AM |

Askm...yani, nak tanya laaa suito jns apa yg yani beli tu, menarik jerk kak faridah dengar...ingat nak beli jugak ler sebelum balik nnt!

|Kak Faridah | 2008/01/08 4:42 PM |

Kak Faridah.. yg brand Thermos.. brand lain pun ada.. Kat Msia pun ada suito yg boleh simpan ais ni, tp design dia tak menarik macam yg kat Nihon.. x jumpa lagi yg brand thermos kat Msia ni.. padahal yg kat Nihon tu Made in Malaysia.

|yani | 2008/01/13 9:49 PM |

Tulis Komen