logo

スポンサーサイト

2008.06.15 Sunday

一定期間更新がないため広告を表示しています

| - | -

Good News!

2008.03.07 Friday

Tadi cikgu Adik bagitau, lepas cuti sekolah nanti Adik kena join kelas pagi. Kelas pagi ni sebenarnya untuk student yg masuk tadika dari umur 4 atau 5 tahun lagi. Kira kelas untuk student yang dah pandai. Kelas petang pula hanya untuk student yg baru belajar di tadika.

Syukur sangat, walaupun baru 3 bulan belajar dengan BM yang lemah dan BI yg tak tahu apa. Sekarang dia dah lebih ke depan berbanding dengan budak2 lain yang sekelas dengannya. Cikgu kata tadi Adik dah tak sesuai belajar sekali dengan student lain yg masih slow.. so kena pindah ke kelas pagi.

Sebenarnya good news juga utk mama.... lepas ni mama tak payah nak bergaduh dengan Adik lagi untuk ke pasar atau econsave. Dia memang tak suka kalau mama bawa dia gi pasar .. sebab nampak kotorlah.. busuklah.. macam2.. Kalau kata nak gi shopping kat supermarket yg takde barang-barang basah ni sukalah dia.

Dia lebih rela tinggal sorang-sorang kat rumah dari ikut mama. Tapi mana boleh tinggal.. Adik masih kecil. Kalau terjadi apa-apa nanti mama juga yang menyesal tak sudah. Kekadang dia bagi idea suruh gi tinggal dia kat office papa. Lepas mama gi pasar, gi ambik dia semula kat office papa tu.. ish macam-macamlah anak dara mama sorang ni.

スポンサーサイト

2008.06.15 Sunday

| - | -

Komen

hi,kak.
if nk tadika ala jepun punye pegi la kt tadika sri soka, cheras.
under persatuan soka gakkai malaysia.
mmg bagus!

|dila | 2008/03/15 7:38 PM |

alamak... jauhnya..

|fendi family | 2008/03/19 10:41 PM |

Tulis Komen